Winnaar Gypsum International Trophy

De wedstrijd omvatte 320 deelnemers, uit 27 landen over de hele wereld. Uit 73 internationale projecten verdeeld over zes categorieën, namelijk Gipsplaten, Pleister, Residentieel, Non-Residentieel, Innovatie en Plafonds werd in elke categorie een winnaar en de runner-up gekozen. De aannemers combineerden hun creativiteit en vakmanschap om opmerkelijke projecten te produceren, waarbij ze gebruik maakten van Saint-Gobain pleister en gipsplaten systemen.

Eerste prijs!

SRBA Construction Belgium was de winnaar van de eerste prijs in de categorie Non-Residential en versloeg 21 andere internationale projecten voor hun uitgebreide renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Dit project is een perfecte combinatie van technische knowhow en creativiteit met Gyproc® producten en systemen. De renovatie heeft het KMSKA getransformeerd, waarbij vier historische patio’s zijn omgebouwd en toegevoegd aan het bestaande museum als nieuwe museale ruimtes. Hierdoor is de tentoonstellingsruimte met 40% vergroot en is het museum nu klaar voor de toekomst.

“Deze uitdagende renovatie werd vakkundig uitgevoerd met behulp van innovatieve oplossingen en met respect voor de beperkingen van het bestaande historische gebouw. De jury was vooral onder de indruk van de unieke plafondstructuren en de complexe afwerking van de zeer hoge muren”

SRBA Construction Belgium voerde de uitdagende renovatie vakkundig uit met innovatieve oplossingen en respect voor de beperkingen van het bestaande historische gebouw. De jury was vooral onder de indruk van de unieke plafondstructuren en de complexe afwerking van de zeer hoge muren. De renovatie bracht verschillende technische uitdagingen met zich mee, waaronder een grote draagkracht, brandwerendheid en een hoog afwerkingsniveau. SRBA Construction Belgium slaagde er echter in om deze uitdagingen te overwinnen door nauwe samenwerking met Gyproc®, de hoofdaannemer Artes Group en de architect. Het nieuwe museum beschikt over helderwitte tentoonstellingsruimtes, verborgen kamers, lange trappen, verreikende gezichtsvelden en verschillende gradaties van daglicht, allemaal mogelijk gemaakt door de oplossingen die Gyproc® biedt.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen onderging een drastische en uitgebreide renovatie en uitbreiding, waarbij vier historische patio’s werden omgebouwd tot nieuwe museale ruimtes en de tentoonstellingsruimte met 40% werd vergroot.

Trots op SRBA Construction Belgium, onze partners en opdrachtgevers

Vanaf deze plek willen we natuurlijk iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan het binnenslepen van deze prestigieuze prijs! Onze collega’s, partners en natuurlijk opdrachtgevers. Het is fantastisch om te zien dat onze missie en ambitie, namelijk “bouwen aan de ruimtes voor de wereld van morgen”, ook door de jury van Saint-Gobain herkend en erkend wordt!

Bekijk alle prijswinnaars en hun prijswinnende projecten op de website van Saint-Gobain Gypsum International Trophy 2023

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo