TNO Delft

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie en is bij wet in1932 opgericht als de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Het doel van de organisatie is om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden.De werkgebieden zijn onder te verdelen in 6 units: • Energy & Materials Transition • Defensie en veiligheid • Healthy Living & Work • High Tech Industry • ICT, Strategy & Policy • Mobility & Built Environment
tno delft srba control environment 2000x800px header
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:TNO Delft
Projectnaam:Cleanroom volgens EBL2 concept
Bouwjaar:2017
Categorie:
  • High Tech

In opdracht van TNO Delft, en in samenwerking met engineering partner Deerns, heeft SRBA Controlled Environments (SRBA CE) in 2017 een cleanroom van 265 m² gerealiseerd. De HVAC-installatie is geïnstalleerd door Heijmans te Rotterdam.

In het voortraject zijn wij door Ingenieursbureau Deerns benaderd om mee te denken over de bouw van een cleanroom voor het EBL2 concept, een Extreme Ultra Violet Belichtings- en analysefaciliteit 2, welke binnen een jaar geplaatst diende te worden in een complete cleanroom, specifiek voor dit doel gebouwd.

In goed overleg hebben we in samenwerking met Deerns de uitvoeringsdetails bepaald. De grote vraag binnen TNO luidde; ‘waar deze cleanroom te realiseren?’. Een uitvoerig onderzoek, waar binnen vele varianten zijn bestudeerd, was er voor nodig om uiteindelijk gezamenlijk te bepalen dat de kelderruimte de meest bevoorrechte ruimte was om dit prestigieuze project op te bouwen.

Voor deze cleanroom hebben wij ons beloopbaar plafondsysteem BPM100 toegepast, met als bijzonder detail dat er gedeeltelijk diffuus licht doorlatende glaspanelen zijn toegepast. Teneinde een goede doorloop van het project te garanderen, en het geheel binnen een korte tijdspanne te kunnen realiseren, is een intensieve planning sessie met partner Heijmans doorgevoerd waarin vele details vooraf zijn besproken. We mogen gezamenlijk spreken over een geslaagd project!

Met onze PP4CE partner Bolidt, hebben we de bestaande vloer voorzien van een speciale nieuwe toplaag. PP4CE partner WERO heeft de classificatie-schoonmaak verzorgd. De goede samenwerking tussen alle betrokkenen, heeft tot een juiste oplevering datum geleid en een tevreden klant!

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo