Pneutec

Pneutec B.V. te Hoofddorp is een kenniscentrum, een ontwikkelaar en een bouwer op het gebied van pneumatiek, vacuümtechniek, fluid control en dempingtechniek. Met deze technieken ontwikkelen en bouwen ze nieuwe applicaties en systemen voor hun klanten.
pneutec hoofddorp srba control environment 2000x800px header
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:Pneutec
Projectnaam:Uitbreiding bestaande cleanroom ISO 14644 klasse 6
Bouwjaar:2017 - 2022
Categorie:
  • High Tech

In maart 2017 heeft SRBA Controlled Environments (SRBA CE) de bestaande cleanroom, ISO 14644 klasse 6 bij Pneutec uitgebreid en heringedeeld. De totale oppervlakte van de uitbreiding bedraagt ca. 100 m². Voor de uitbreiding is gebruik gemaakt van het SRBA CE dubbelschalig wandsysteem GSO op basis van 12,5 mm gipsplaten voorzien van 0,6 mm plaatstaal. Verder zijn er bestaande wanden gedemonteerd en hergebruikt. De wanden zijn voorzien van nieuwe glaspanelen en schuifdeuren. Het plafond is uitgevoerd in het beloopbaar plafond BPM 100.

In 2022 heeft SRBA CE een uitbreiding van de bestaande cleanroom gerealiseerd. Deze cleanoorm werd verdeeld over twee verdiepingen. Het totaal oppervlak was ca. 750 m2 en de cleanroom diende een ISO 14644 klaassering 6, 7 en 8 te behalen. SRBA CE heeft met behulp van een staalconstructie de verdieping opgebouwd en de levering en montage van een lift gerealiseerd. Het systeem is gelijk aan eerder gerealiseerde cleanrooms, namelijk het BPM 100 beloopbaar plafond in combinatie met het GSO wandsysteem (Gipsplaten met Staal bekleed, gevat in op MS gemonteerde Omega profielen). De REKORD deuren en de EP gebonden gietvloer zijn door SRBA geleverd en de volledige reiniging lag zoals altijd in handen van onze PP4CE partner WERO.

SRBA CE heeft in de afgelopen jaren vaker wijzigingen en uitbreidingen gerealiseerd bij Pneutec. Op deze manier verzekerd Pneutec haar klanten niet alleen van een optimale kwaliteit maar voldoet tevens aan steeds veranderende eisen uit de markt! Wij bedanken de directie van Pneutec voor het in ons gestelde vertrouwen!

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo