FUJIFILM Tilburg

FUJIFILM Manufacturing Europe is van oorsprong een productiebedrijf gericht op fotografische producten. Inmiddels zetten zij hun jarenlange ervaring van productie ook in bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Met deze innovatieve technologieën richten zij zich op het creëren van waarde voor de samenleving. FUJIFILM heeft de keuze gemaakt om maatschappelijke problemen aan te pakken en zoekt proactief naar innovatieve en duurzame oplossingen. Ze richten zich hierbij op de markten voor energie, milieu en gezondheidszorg.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:FUJIFILM Manufacturing Europe
Projectnaam:Cleanroom conform GMP richtlijn
Bouwjaar:2020
Categorie:
  • Life Science

Bij Fujifilm in Tilburg werd een oude productiehal voor het inpakken van fotorolletjes veranderd in een hightech productiefaciliteit voor het maken van cell culture media. Fujifilm nam Kuijpers en haar PP4CE partner SRBA Controlled Environments (SRBA CE) in de arm voor het ontwerpen en realiseren van de controlled environment faciliteiten in het gebouw. De productiefaciliteit is in februari 2021 opgeleverd.

Fujifilm was in het derde kwartaal van 2019 in gesprek met SRBA CE over hun nieuwe plannen en hzij hebben toen het PP4CE concept geïntroduceerd. Hier opvolgend zijn er gesprekken tussen Kuijpers en de directie van Fuji opgestart en heeft Kuijpers eind 2019 opdracht gekregen om een 1.725 m² grote cleanroom te realiseren conform het GMP-bouwprincipe. Hierbij staat de cleanroom volledig op zichzelf binnen de constructieschil, die Fujifilm zelf onder handen nam. Naast de cleanroom zijn er nog twee laboratoria gebouwd van respectievelijk 350 m² en 100 m².

Multidisciplinair team

Kuijpers werd dus hoofdaannemer van het grote project en werkte samen met o.a. SRBA CE in bouwteamverband aan een integrale aanpak. Hierbij startte het team het basisontwerp, dat er al lag, te vertalen naar een functioneel ontwerp dat voldeed aan de extreem hoge eisen die aan cleanrooms en laboratoria worden gesteld. Ook op de bouw was een goede organisatie een must. Niet alleen om de voortgang van het project te bewaken, maar ook om de gezondheid en veiligheid van medewerkers op de bouw in het oog te houden. De honderd mensen die er dagelijks rondliepen, moesten immers ook binnen de op dat moment geldige Corona regels werken.

SRBA CE heeft het alom bekende beloopbaar BPV 100 plafond ingezet met HPL-plaatmateriaal en het Fraunhofer gecertificeerde BCPS-wandsysteem met HPL-afwerking. De volledige inrichting in de cleanroom alsook het laboratorium werd verzorgd door SRBA Clean Interior.

Betrokken PP4CE partners: Kuijpers Centrale Projecten, SRBA CE, Assa Abloy, ELIS, Bolidt  en WERO

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo