Eurofins Sinensis

Eurofins Sinensis is een snelgroeiend bedrijf op het gebied van contract testing en GMP-manufacturing diensten voor de Life Sciences Industrie. Het bedrijf is de moedermaatschappij van zes onderliggende laboratoria in Nederland, die grotendeels zelfstandig hun klanten bedienen; Bactimm, MicroSafe Laboratories, ProBase Pharma B.V., Prolepha Labs, Spinnovation en PROXY Laboratories B.V.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:Eurofins Sinensis
Projectnaam:GMP Grade D en C cleanroom
Bouwjaar:2017
Categorie:
  • Life Science

In Leiden is SRBA Controlled Environments (SRBA CE) in 2017 gevraagd de bestaande GMP Grade D en C cleanroom “Sterilization and Cleaning” uit te breiden en aan te passen met een GMP Grade B-faciliteit. Dientengevolge kon het niet uitblijven dat aanpassingen en uitbreiding aan de luchtkanalen moesten plaats vinden en de utilities moesten verplaatst worden. Vraag was tevens of de LBK in staat was de gevraagde lucht-capaciteit te leveren. De aangepaste cleanroom in Grade B vereiste bouwkundig extra sluizen en een gewijzigde lay-out. Per saldo kreeg SRBA CE, in samenwerking met PP4CE partner Kuijpers, de engineering en bouw opdracht uit te voeren.

Op basis van enkele schetstekeningen en een URS werd het definitief ontwerp verder uitgewerkt. Na completering van de design review en de uitvoering van een impact assessment werden de werkzaamheden opgestart. Bestaande wanden en plafonds werden gedemonteerd. Vervolgens ontstond een nieuwe indeling met extra sluizen, een doorgeefkast en een nood exit d.m.v. een breekwand. Extra utilities en luchtvoorzieningen, als ook een correcte commissioning, zorgden ervoor dat de cleanroom na de succesvolle eindoplevering zonder problemen, volgens de vereiste specificaties, werd gekwalificeerd.

Toegepaste productsystemen: BCPS wanden en deuren als ook het BPV 100 plafondsysteem.

Opnieuw een succesvol project door PP4CE partners Kuijpers en SRBA CE uitgevoerd.

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo