Bereidingsapotheek Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een ambitieus, topklinisch opleidingsziekenhuis in Eindhoven. De zorgprofessionals zijn gedreven om patiënten elke dag de beste zorg te geven. Naast de basisfuncties bieden zij op een aantal onderdelen topklinische zorg: hart- en vaatzorg, oncologie, overgewicht en nierfalen. Hiervoor verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar het Catharina Ziekenhuis.Het aantal geneesmiddelen dat in Nederland korte of lange tijd niet leverbaar is, stijgt nog altijd. Farmaceuten zien weinig brood in het maken van geneesmiddelen voor de niet commerciële markt. “Door de bouw van een eigen bereidingscentrum behoudt het Catharina Ziekenhuis een positie op de markt door geneesmiddelen, die het verschil voor de patiënt maken, toegankelijk te houden. Het is best bijzonder dat het Catharina Ziekenhuis een volledig nieuwe bereidingsapotheek heeft gebouwd. Er zijn in Nederland slechts 10 faciliteiten die op eigen terrein nog geneesmiddelen maken voor niet alleen het eigen ziekenhuis maar voor heel Nederland. Ze maken geneesmiddelen die de farmaceutische industrie niet wil of kan maken.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:Catherina Ziekenhuis
Projectnaam:Bereidingsapotheek Catherina Ziekenhuis
Bouwjaar:2021
Categorie:
  • Healthcare

  • Life Science

Eind 2019 werd aan de achterkant van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven gestart met de bouw van een nieuwe bereidingsapotheek. Het nieuwe ‘state of the art’ gebouw bestaat uit drie verdiepingen en is volledig gericht op de productie van geneesmiddelen. De cleanroom beslaat 700 vierkante meter en er is een laboratorium met een vloeroppervlakte van 200 vierkante meter.

De faciliteit is gerealiseerd met het BCPS wandsysteem en ons BPV plafondsysteem, de vloer werd voorzien van Mipolam, uiteraard met holle plintafwerking e.e.a. geheel conform de richtlijnen in de Annex 1 / GMP. De complete inrichting van zowel de cleanroom als het laboratorium werd geheel verzorgd door SRBA Interior.

Klik op de afbeelding voor de promotiefilm van de nieuwgebouwde bereidingsapotheek van het Catharina Ziekenhuis:

Naast SRBA Controlled Environments (SRBA CE) hebben de volgende PP4CE partners een bijdrage geleverd aan de realisatie deze bereidingsapotheek:

  • Kuijpers PHF Services
  • ASSA ABLOY Entrance Systems
  • Denios
  • SRBA Interior
  • WERO

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo