AHZ (Apotheek Haagse Ziekenhuizen)

Apotheek Haagse Ziuekenhuizen (AHZ) biedt patiëntgerichte farmaceutische zorg aan ziekenhuizen en openbare apotheken. Vanuit die expertise dragen zij bij aan het genezen van ziektebeelden en kunnen patiënten rekenen op de beste behandeling.De dienstverlening in het kenniscentrum is dan ook toegespitst op de behoeften en vragen van de klanten van AHZ, met als resultaat farmaceutische zorg die naadloos aansluit bij de behoeftes van afnemers, patiënten en tegelijk voldoet aan de eisen van de overheid.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environment
Klantnaam:AHZ (Apotheek Haagse Ziekenhuizen)
Projectnaam:Bereidingsapotheek Haagse Ziekenhuizen
Bouwjaar:2017
Categorie:
  • Healthcare

Kuijpers ontving medio 2016 de opdracht een bereidingsapotheek te bouwen voor de Haagse Ziekenhuizen. Het betrof een design & built opdracht voor de complete werktuigbouwkundige  techniek als ook het bouw-constructieve deel. SRBA Controlled Environments (SRBA CE) werd door Kuijpers gevraagd, als PP4CE partner, het bouwkundige deel in te vullen. Nagenoeg het gehele jaar 2017 is aan het project gewerkt en voor de Kerst is het werk volledig gevalideerd en naar grote tevredenheid van de opdrachtgevers opgeleverd.

Het werk omvatte voor SRBA CE 2100 m2 GMP cleanrooms, nagenoeg gelijk opgedeeld over de begane grond en de eerste etage. De ruimtes zijn GMP A-B-C en D uitgevoerd. De wanden zijn gebouwd met het door SRBA CE ontwikkeld, semi-flush uitgevoerd wandsysteem (BSPS), geleverd door onze PP4CE partner Trimo. De plafonds in de B en C-ruimten zijn voorzien van het flush Brecon Cassette Panel Systeem (BCPS) en de omloopruimte en D geklasseerde cleanrooms zijn voorzien van het voorgeschreven Armstrong Biogard Acoustic systeem

Het ontwerp was voorzien van een groot deel wandpanelen met lage luchtinlaat en ca. 500 m3/hr. retourlucht transport, via de geïntegreerde luchtkanalen. Tevens waren er een groot aandeel technische panelen met hierin de diverse utilities voorzien. Er zijn eveneens 4 VHP-sluizen gebouwd, volledig in RVS uitgevoerd en voorzien van 8 gecertificeerde gasdichte deuren. De vloeren zijn uitgevoerd in Gerflor Mipolam materiaal, en uiteraard voorzien van geïntegreerde holle plinten. Opvallend was het grote aantal HPL uitgevoerde PTC’s (Pass Through Cabinet). Het betroffen 18 kasten, waarvan 7 stuks inclusief luchtbehandeling. Allen door SRBA Clean Interior geleverd.

In opdracht van SRBA CE heeft PP4CE partner Wero, tijdens de bouwperiode de schoonmaakwerkzaamheden voor haar rekening genomen. Eindreiniging en validatie heeft de opdrachtgever in eigen beheer uitgevoerd.

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo