ABBOTT Weesp

ABBOTT ontwikkelt vernieuwende diagnostische en medische apparatuur, voedingsproducten en generieke geneesmiddelen. In 2017 deden zij dat wereldwijd met 99.000 werknemers in meer dan 150 landen. De onderneming is een bekend wereldmarktleider in bepaalde productgroepen en alom geprezen om haar innovatiekracht, duurzaamheidsbeleid en bereikte resultaten op grond van wetenschappelijk onderzoek.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:ABBOTT
Projectnaam:Realisatie van 3 cleanrooms in het WOX gebouw
Bouwjaar:2018
Categorie:
  • Life Science

Realisatie van 3 cleanrooms in het WOX gebouw op de ABBOTT Healthcare locatie te Weesp.

Begin 2017 heeft SRBA Controlled Environments (SRBA CE) een drietal kleinere cleanrooms, met een totaaloppervlakte van ca. 105 m², gerealiseerd in een nieuwe productiehal op het ABBOTT terrein te Weesp. De cleanroom is verdeeld over 3 etages en beschikt op de begane grond over een tweetal sluizen. De cleanroom en sluizen zijn voorzien van 5 stalen deurpartijen en meerdere raampartijen.

Eén cleanroom gedeelte, van ca. 30 m² oppervlakte, diende 60 minuten brandvertragend te worden uitgevoerd. Dubbele deuren en een raampartij werden uiteraard ook in een brandvertragende uitvoering geplaatst in deze cleanroom.

Het geheel is opgebouwd met het BSPS (Brecon Sandwich Panel System). Onze PP4CE partner TRIMO heeft hiervoor de FM gecertificeerde 100 mm steenwol geïsoleerde, volledig vlak uitgevoerde panelen toegepast, voorzien van 150 micron “food safe coating”, in de RAL kleur 9010. De vele proces leidingen als ook de nodige roosters voor de HVAC-installatie, vereiste een 45-tal sparingen in wanden en plafond.

Het spreekt voor zich dat de specificaties en vele appendages, verdeeld over een dergelijk kleine oppervlakte, de nodige aandacht vereiste om het werk correct en op tijd uitgevoerd op te leveren aan opdrachtgever Cordeel Nederland B.V.

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo