ADD / APPO bereidingsapotheek

In maart 2020 leverde de SRBA Controlled Environments (SRBA CE) als hoofdaannemer in Roosendaal de 270m² grote cleanroom op van de ADD/ APPO-bereidingsapotheek. In deze bereidingsapotheek maken medewerkers geneesmiddelen klaar voor toediening in de thuissituatie, op verwijzing van 500 huisartsen en 50 ziekenhuizen door geheel Nederland en overal zeer snel thuisbezorgd.
SRBA Divisie:SRBA Controlled Environments
Klantnaam:ADD / APPO bereidingsapotheek
Projectnaam:270m² grote cleanroom voor een bereidingsapotheek
Bouwjaar:2020
Categorie:
  • Life Science

De realisatie van de In cleanroom gebeurde binnen het bestaande pand van de apotheek. SRBA CE en Kuijpers stonden garant voor het ontwerp en de engineering activiteiten van deze cleanroom. Omdat de cleanroom geplaatst moest worden in een bestaande hal welke enkele aanpassingen behoefde, werd ten behoeve van het ontwerpproces gewerkt met het Point Cloud concept. Met behulp van 3D-laserscanners werd informatie en maatvoering van de bestaande situatie snel en accuraat verzameld en gevisualiseerd om zo het concept correct te kunnen opbouwen in een CAD-tekening

De GMP geclassificeerde cleanroom werd opgebouwd met het BCPS-wandsysteem in een HPL-uitvoering. Het plafond is opgebouwd met het  BPV plafondsysteem met een belastbaarheid van 150 kg/m². Naast de cleanroom waren er enkele bouwkundige aanpassingen door te voeren in kantoren en de entree van de faciliteit.

PP4CE partner Kuijpers stond garant voor het ontwerp en de bouw van de technische installaties. Verder was Kuijpers verantwoordelijk voor de gebouwbesturing en de elektrotechnische installaties zoals de ontruimings- en brand-meld installatie, de verlichting en de stroomvoorziening.

SRBA Clean Interior leverde en plaatste de complete inrichting inclusief de doorgeef-koelkasten, diverse veiligheidswerkbanken en LAF-kasten (Laminair Air Flow).

De volgende PP4CE partners hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van deze GMP-faciliteit:

  • Luchtdichte schuifdeuren zijn geleverd door ASSA ABLOY;
  • Wero heeft de tussentijdse als ook de eind schoonmaak gerealiseerd;
  • CMI heeft de cleanroom kwalificatie doorgevoerd;
  • In de apotheek wordt cleanroom kleding gedragen geleverd door Elis;

Wij zijn altijd
bereikbaar.

Wij streven ernaar onze opdrachtgever te ontzorgen.
Aarzel niet en laat ons weten hoe we jou van dienst kunnen zijn!

© 2024 SBRA Group | All Rights Reserved | Site by Questo