TU Twente

Opdrachtgever
TU Twente
Locatie
Twente
Jaar
2016
SRBA Divisie
Controlled Environments
Projectnaam
TU Twente
Categorie
High Tech
De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat hun wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.

Omschrijving projecten

Realisatie van  2 Mobiele CleanAir Units (MCAU) op de TU Twente. De TU in Twente was in 2015 onze gesprekspartner om gezamenlijk een oplossing te vinden voor het creëren van een ISO 14644 klasse 5 omgeving in het bestaande lab van deze onderzoeksgroep. Bij de machines, welke in het lab zijn opgesteld, moesten direct aansluitend bij de toegangsdeuren, twee kleinere cleanrooms gebouwd worden met een zeer transparant karakter en in een mobiele uitvoering. Gekozen werd voor de bouw van twee SRBA CE Mobiele CleanAir Units.

De units zijn opgebouwd uit een zwaar aluminium frame met een plenum voorziening waarin de luchtbehandeling met Filter Fan Units en de LED verlichtingseenheden zijn opgenomen. De wanden zijn gemaakt van gelaagd veiligheidsglas en waar nodig is een flexibele toegang tot de machine verschaft met pvc-lamellen in een antistatische uitvoering. De MCAU is in de kollommen voorzien van aansluitingen voor perslucht en stikstof, alsmede contactpunten voor dataverkeer. De toegang tot de unit bestaat uit een elektrisch bediende schuifdeur. De complete units zijn voorafgaand aan de plaatsing geheel prefab opgebouwd op onze bedrijfslocatie. Na volledige kwaliteitsbeoordeling en akkoord bevinding zijn de units gedemonteerd. Vervolgens was de montage van de units op de locatie in Twente een kwestie van enkele dagen!

De oplevering is in januari geschiedt, zonder op- of aanmerkingen zijdens onze opdrachtgever. Onze PP4CE partner WERO  en CMI verzorgden achtereenvolgens de reiniging en een succesvolle validatie van de units. De inrichting met rvs-werktafels en stoelen is tevens door SRBA CE verzorgd.

TU Twente
TU Twente
TU Twente
TU Twente
TU Twente
TU Twente
TU Twente
TU Twente
Copyright 2023 © SRBA Group