Nutricia Zoetermeer

Opdrachtgever
Nutricia
Locatie
Zoetermeer
Jaar
2016
Aantal m²
65
SRBA Divisie
Controlled Environments
Projectnaam
High Care (Cleanroom) ruimte
Categorie
Life Science
Op de Nutricia locatie in Zoetermeer wordt vloeibare, gespecialiseerde medische voeding en babyvoeding geproduceerd. Producten die bijdragen aan het welzijn van de gebruikers ervan. De producten uit Zoetermeer worden gedistribueerd naar 46 landen. De Nutricia fabriek in Zoetermeer bestaat sinds 1896 en staat voor innovatie, vooruitstrevende techniek en hoge kwaliteit. Dit komt door de zeer hoge eisen die men stelt aan de producten voor de kwetsbare doelgroepen: baby’s, ouderen en zieken.

Omschrijving projecten

In 2016 is SRBA Controlled Environments (SRBA CE) gevraagd een High Care (Cleanroom) ruimte te bouwen in samenwerking met de PP4CE partners Kuijpers en Denios BV. De betreffende ruimte is o.a. ingericht met een 65 m² grote RVS down-flow cabine van Denios. In de betreffende cabine worden, afwisselend in periode van enkele weken, eiwithoudende en eiwit-vrije producten geproduceerd.

Tussen de verschillende procesgangen dient de gehele cleanroom uiterst grondig te worden gereinigd. Het spreekt voor zich dat vermenging van grondstoffen of gereed product in elke vorm vermeden dient te worden. Aanvoer van grondstoffen geschiedt vanuit volledig gescheiden magazijnen en de toegangsregeling van personeel is voorzien in een speciaal hiervoor ontworpen kleedruimte.

De cleanroom is ca. 80 m² groot en heeft een hoogte van 2.7 en gedeeltelijk 6 m hoog. De uitvoering is op basis van ons BCPS (Brecon Cassette Panel Systeem). Wanden, plafond, deuren en ramen zijn derhalve prefab geproduceerd en kunnen ter plaatse snel en zonder extra werkzaamheden geplaatst worden. De 4 snel-loop roldeuren zijn door de PP4CE partner Assa Abloy geleverd en geplaatst. SRBA CE heeft tevens de ruimte voorzien van een Delphin centraal zuigsysteem, in RVS uitgevoerd.

De Epoxy Troffelvloer, met holle plinten, is in opdracht van SRBA CE door de Nutricia huisleverancier “Stonehard” aangeleverd en geplaatst.

De complete HVAC-installatie, voor de gehele hal én de cleanroom in het bijzonder, is ontworpen en geïnstalleerd door PP4CE partner Kuijpers.

Reiniging voor validatie is uitgevoerd door de PP4CE partner WERO. Dit bedrijf heeft tevens de opdracht ontvangen de telkens terugkerende reiniging bij een Procesgang wisseling uit te voeren.

De validatie, uitgevoerd door PP4CE partner CMI, was succesvol doorgevoerd en hierdoor kon de cleanroom binnen het tijdplan vrijgegeven worden voor productie.

De kleedruimten, en sluizen in het magazijn als ook de 112 m² grote sandwichpanelen scheidingswand, met een hoogte van 9 meter, zijn tevens door SRBA CE geplaatst.

Projectleider van Nutricia Dhr. Jan de Ruiter als ook de projectmanager van opdrachtgever Bouwbedrijf van JP van Eesteren, Dhr. Til Ramdoelare, hebben zich, na oplevering bij de evaluatie van het project, zeer positief uitgesproken over de samenwerking en keken terug op een kwalitatief én tijd technisch zeer geslaagd project.

In verband met voorkoming van vrijgave specifieke fabrieksgeheimen, zijn geen foto’s van dit werk beschikbaar.

Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Nutricia Zoetermeer
Copyright 2023 © SRBA Group