Kadans Science Partner

Opdrachtgever
Kadans Science Partner
Locatie
Haaren
Jaar
2015
Aantal m²
1050
Projectnaam
Cleanroom ISO 14644 klasse 7 en 8
SRBA Divisie
Controlled Environment
Categorie
High Tech
Kadans Science Partner ontwikkelt en realiseert commercieel vastgoed en bedrijfshuisvesting voor kennisintensieve ondernemingen en instellingen in Nederland. Vanuit die filosofie heeft Kadans een nieuwe bedrijfslocatie gerealiseerd voor Sencio, “functional packaging center”, te Nijmegen. Sencio is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en assembleren van complexe verpakkingen t.b.v. onder andere de semi-conductor sector en de auto-industrie (sensoren).

Omschrijving project

In augustus 2015 is SRBA Controlled Environments (SRBA CE) gestart met de bouw van enkele grotere cleanrooms, sluizen en schone ruimtes t.b.v. diverse workshops. Het totale oppervlakte was 1050 m2. Het bijzondere aan dit project was het gegeven dat het nieuwe ontwerp gerealiseerd moest worden met de materialen van twee reeds gebruikte cleanrooms én het gegeven dat er een geweldige tijdsdruk aanwezig was. De oplevering moest namelijk de eerste week van november geschieden!

Samen met Unica Installatietechniek zijn we als bouwteam gestart met deze uitdaging. Op het moment van de start was men nog volop bezig met sloopwerkzaamheden in andere delen van het mooie klassieke industriële pand op het oude Philips terrein. In drie maanden tijd ontstond er langzamerhand een cleanroom van formaat, geklasseerd conform ISO 14644 klasse 7 en 8. De cleanroom werd gereinigd door onze PP4CE partner WERO en ‘voor akkoord’ gevalideerd.

Wat startte met containers vol gebruikt materiaal en vele pallets plaatmateriaal werd omgevormd tot een prachtige cleanroom. Voor SRBA CE was het een oplevering zonder één enkele tekortkoming.

Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Kadans Science Partner
Copyright 2023 © SRBA Group