Hilton Food

Opdrachtgever
Hilton Food
Locatie
Zaandam
Jaar
2018
Aantal m²
800
SRBA Divisie
SRBA Controlled Environments
Projectnaam
Renovatieproject plafonds
Categorie
Life Science
Renovatieproject Hilton Food Holland Hilton Food Group plc is een toonaangevende specialist in het verpakken van voedingsmiddelen. Klanten zijn grote internationale voedingsdistributeurs, waaronder Tesco, Ahold, Albert Heijn, ICA, Rimi en Coop Danmark. Activiteiten geschieden van uit ultramoderne faciliteiten in zes Europese landen. Hilton werd opgericht in 1994 en begon zijn bedrijf met een centrale vleesverwerkingsfaciliteit voor vlees en lam in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 3.600 werknemers heeft Hilton heden ten dage fabrieken in Europa en Australië. De groep is o.a. actief in Nederland sinds 2000, Zweden en Ierland sinds 2004, Polen sinds 2006 en Denemarken sinds 2011. Innovatie is de kern van de strategische aanpak van Hilton, zowel wat betreft de ontwikkeling van nieuwe producten als de reeks diensten die men aan hun klanten bieden, welke primair bestaat uit het verpakken van rundvlees, lam en ook varkensvlees. De groei is gerealiseerd door geografische uitbreidingen en uitbreiding van het assortiment evenals door de onderliggende groei in de markt die wordt gerealiseerd door de Retail-klanten van Hilton.

Project omschrijving

In het najaar van 2017 heeft SRBA Controlled Environments (SRBA CE) een start mogen maken aan de renovatiewerkzaamheden van de plafonds, aanwezig in de diverse ruimtes op de Hilton locatie te Zaandam. De werkzaamheden in deze eerste fase bestonden uit het verwijderen en vervangen van het metalen plafondsysteem, over een oppervlakte van ca. 800 m². Het nieuwe geplaatste systeem is een metalen plafondsysteem van Durlum. Gedeeltelijk was dit plafond volledig gesloten en gedeeltelijk was het plaatmateriaal geperforeerd. Het staal was voorzien van een speciale poedercoating met antibacteriële werking, specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. De huis-installateur heeft direct alle verlichtingseenheden vernieuwd.

Bijzondere uitdaging aan deze opdracht was de tijdsplanning. De werkzaamheden konden alleen op de zaterdag uitgevoerd worden vanaf het middaguur tot zondagochtend rond 4 uur. De uiteindelijke oplevering is vlekkeloos verlopen en binnen de afgesproken tijdsplanning!

Een kwalitatief geslaagd renovatieproject in de Food industrie, waar SRBA CE haar vakkennis en flexibiliteit volledig ten toon kon spreiden. Het was de start van een nagenoeg jaarlijks terugkerende opdracht om deel voor deel alle plafonds in de productie faciliteit compleet te vernieuwen!

Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Hilton Food
Copyright 2023 © SRBA Group