Frigolanda

Opdrachtgever
Frigolanda
Locatie
beuningen
Jaar
2015
Aantal m²
65
SRBA Divisie
SRBA Controlled Environments
Projectnaam
Cleanroom t.b.v. monsterruimte en laboratorium
Categorie
Food Hyigenic Concept (FHC)
Frigolanda Cold Logistic Group is een onderneming, gevestigd te Beuningen, actief in warehousing, order picking en distributie. Zij zijn logistiek partner van Mead Johnson Nutrition, producent van zuivelwaren en afgeleide producten.

Omschrijving project

Ten behoeve van Mead Johnson Nutrition is er in de eerste helft van 2015 een kleine cleanroom gerealiseerd van ca. 65 m2, met daarin opgenomen een monsterruimte, laboratorium en sluis. De door SRBA Controlled Environments (SRBA CE) gebouwde cleanroom voldoet aan de GMP-standaard en de verschillende ruimtes hebben een ISO 14644 klassering 7 en 8.

De wanden zijn aan de binnenzijde opgebouwd uit gipsplaten met hierop HPL-plaatmateriaal volledig flush aangebracht (GVMS). De buitenzijde van de cleanroom is opgebouwd uit Omegaprofielen met Melamine plaatmateriaal. Het plafond is ons PPM 100 systeem, volledig beloopbaar.

De luchtbehandeling in de diverse ruimtes wordt gerealiseerd door diverse Filter Fan Units, geïntegreerd in het plafond. De verlichting is geleverd door ICP en bestaat uit een aantal 60×60 cm. LED panelen. De verdere E&W-onderdelen zijn in eigen beheer uitgevoerd.

De sluis en het laboratorium zijn voorzien van verschillende door SRBA Clean Interior op maat gemaakte meubelstukken (HPL uitgevoerd), rvs-voorzieningen in de monsterruimte als mede aanrij beveiligen maakte onderdeel uit van de opdracht.

Betrokken PP4CE partners: Camfill, WERO, Bolidt en Assa Abloy.

Frigolanda
Frigolanda
Frigolanda
Frigolanda
Frigolanda
Frigolanda
Frigolanda
Copyright 2023 © SRBA Group