BESI Duiven

Opdrachtgever
BESI
Locatie
Duiven
Jaar
2017
Aantal m²
80
SRBA Divisie
SRBA Controlled Environments
Projectnaam
ISO14644 Klasse 6 Cleanroom
Categorie
Semi Conductor Related (SCR)
BE Semiconductor Industries N.V. (BESI) is een organisatie die betrokken in de ontwikkeling, productie, marketing, sales en service van halfgeleider assemblage apparatuur voor de wereldwijde semiconductor- en elektronica-industrie. BESI is een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Duiven, Nederland en heeft acht verkoop- en servicekantoren in heel Europa, Azië en Noord-Amerika.

Op de locatie in Duiven heeft SRBA Controlled Environments (SRBA CE) een succesvolle oplevering doorgevoerd voor een ISO 14644 klasse 6 geclassificeerde cleanroom.

 

Omschrijving project

Het betreft een 80m2 grote ruimte, opgedeeld in een volledig ingerichte personen/ materiaal sluis met hierop aansluitend de cleanroom als ook een klein nat-lab. PP4C partner Kuijpers heeft de E en W-werkzaamheden verricht als ook de aansluitingen van de FFU’s welke borg staan voor de juiste luchtkwaliteit in de cleanroom. Wanden en plafonds zijn opgebouwd met het door SRBA CE ontwikkelde enkel- en dubbelschalig wandsysteem MOM op basis van 16mm melamine plaatmateriaal. De wanden zijn voorzien van een aantal raamelementen, een aantal enkele en dubbele cleanroom deuren. Het plafond is uitgevoerd in het beloopbaar plafond BPM 100. In het plafond zijn LED-armaturen geplaatst voor de verlichting van de cleanroom. Vloerafwerking, eindreiniging en classificatie zijn verzorgd door de volgende PP4C partners: Bolidt, WERO en CMI.

 

SRBA CE en WERO hebben een introductie in cleanroom technologie als ook correct reinigingsregime verzorgd voor ca. 35 BESI-medewerkers!

Wij danken BESI voor het vertrouwen wat men in SRBA CE en haar PP4C partners heeft gesteld voor de ontwikkeling en realisatie van deze mooie cleanroom.

BESI Duiven
BESI Duiven
BESI Duiven
BESI Duiven
Copyright 2023 © SRBA Group