ASML Kantoren – Veldhoven

Opdrachtgever
ASML
Locatie
Veldhoven
Jaar
1991-heden
Aantal m²
75000
Projectnaam
Diverse cleanrooms
Categorie
High Tech
SRBA Divisie
SRBA Controlled Environments
ASML is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van apparatuur voor het maken van chips. Het is een algemene misvatting dat ASML chips produceert, ook wel microchips of geïntegreerde schakelingen (IC's) genoemd, maar in feite ontwerpen en vervaardigen zij de lithografiemachines die een essentieel onderdeel zijn van de chipproductie. Hun klanten zijn bedrijven zoals Intel, die onze machines gebruiken in 'fabs' - microchipfabrieken - om microchips te maken die uiteindelijk worden gebruikt in veel elektronische apparaten, waaronder smartphones, laptops en nog veel meer. Medio 2023 heeft ASML ca. 39.000 medewerkers met meer dan 130 verschillende nationaliteiten en is gevestigd in 60 landen ter wereld. In 2022 realiseerde ASML een omzet van net meer dan 22 Miljard €.

Het gaat te ver om alle werken te vermelden welke we in de afgelopen tientallen jaren gerealiseerd hebben bij ASML. Mogelijk voldoet het simpelweg door te stellen dat op dit ogenblik naar onze schatting ca. 75.000 m2 cleanroom faciliteiten op de ASML Campus aanwezig zal zijn. Hiervan is ons inziens in de afgelopen 30 jaren zeker 95% gebouwd door SRBA Controlled Environments (SRBA CE) De kwaliteitsstandaard van wanden, plafonds en vloeren ligt op een extreem hoog niveau. ISO-klasseringen conform ISO 14644 liggen doorgaans op ISO 5 of 6 voor de cleanroom cabines en ISO 7 voor de gangpartijen. Al die jaren hebben we voldaan aan de hoge verwachtingen van ASML en hun vereiste flexibiliteit, en daar zijn we trots op!! En wij zijn vereerd om de aankomende jaren een partner van ASML te mogen zijn bij de verdere groei en ontwikkeling van de organisatie. Om voor zichzelf sprekende argumenten kunnen wij geen fotomateriaal beschikbaar stellen.

Wij verwijzen naar de diverse openbaar toegankelijke publicaties voorzien van foto’s en TouTube filmmateriaal, wat door ASML zelf is geplaatst. In principe is nagenoeg alles wat men kan zien aan wanden, plafonds, deuren en dergelijke  geleverd en geplaatst door SRBA CE.

 

 

ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
ASML Kantoren – Veldhoven
Copyright 2023 © SRBA Group