Cleanroom Wanden

Cleanroomwanden zijn er in diverse systemen, waarbij materialen en afwerkingsniveaus kunnen verschillen. Een cleanroom wand wordt veelal opgebouwd uit modules. Gesloten wand-, glas- en toegangsmodules zijn onderling vaak uitwisselbaar.

Cleanroom Wanden

De montage van een cleanroom wand gaat relatief snel. Nadat passende maatregelen (zoals het plaatsen van stofschotten) genomen zijn, kan ook het uitwisselen van modules in bestaande cleanrooms snel plaatsvinden. Cleanroom wanden zijn eenvoudig schoon te houden. Natuurlijk geven wij u graag advies op maat.

Wandsysteem SRBA BCPS

Het Brecon Cassette (wand) Systeem bestaat uit 70 mm. dikke panelen met een maximale hoogte van 6 meter (samengesteld) en hebben een standaard breedte van 1200 mm. Paspanelen dienen minimaal 200 mm breed te zijn. De panelen hebben geen constructieve draagfunctie.

De wandpanelen worden voorzien van een geluid- en warmte isolerend materiaal en dat kan bestaan uit:

  • Steenwol isolatiemateriaal met een hoge persing en een S.G. van 100 kg/m³
  • Aluminium honingraat materiaal met een structuur grootte van 20 mm

Een paneel is rondom samengesteld uit aluminium kaderprofielen en heeft twee mogelijkheden van oppervlakteafwerking:

  • 0,6 mm staal, voorzien van een coil-coating (standaard 25 micron laagdikte)
  • 3 mm HPL (High Pressure Laminate / kleur indicatief RAL 9010)

Optioneel kunnen de panelen geleverd worden met een PVC food-safe coating of HPL in een food-safe uitvoering. De panelen worden onderling verbonden met een koud gewalst stalen kokerprofiel (1,5 mm). Naden tussen ramen, kozijnen en panelen onderling, zijn door de constructie van de panelen en het ontwerp van de profielen, automatisch gecreëerd, Dergelijke gemaatvoerde naden zijn noodzakelijk t.b.v. het technisch correct flush afwerken met behulp van een cleanroom kit.

Download de product data sheet Download reinigingsvoorschrift Download brochure

Cleanroom Wanden

Wandsysteem SRBA MOM

Niet dragend binnenwand systeem, op basis van een metalen frame en aluminium Omega profielen. Deze wand is dubbel- of enkelzijdig beplaat uit te voeren.

Download de product data sheet Download reinigingsvoorschrift

Wandsysteem SRBA HCO

Niet dragend binnenwand systeem, op basis van een metalen frame en aluminium Omega profielen. Deze wand is dubbel- of enkelzijdig beplaat uit te voeren. Dit wandtype wordt modulair opgebouwd.

Download de product data sheet Download het reinigingsvoorschrift

Wandsysteem SRBA GSO

Niet dragend binnenwand systeem, op basis van een metalen frame en aluminium Omega profielen. Deze wand is dubbel- of enkelzijdig beplaat uit te voeren.

Download de product data sheet Download het reinigingsvoorschrift

Wandsysteem SRBA GVMS

Niet dragend binnenwand systeem, op basis van een metalen framewerk, met (1 of 2) gipsplaten hier op gemonteerd waarop HPL (High Pressure Laminate) beplating wordt verlijmd. Het geheel wordt gekit en is flush afgewerkt. Deze wand is dubbel- of enkelzijdig beplaat uit te voeren.

Download de product data sheet Download het reinigingsvoorschrift

Wandsysteem SRBA GEMS

Niet dragend binnenwand systeem, op basis van een metalen framewerk, met (1 of 2) gipsplaten hier op gemonteerd, waarop één van de Ekotex glasvliesproducten wordt verlijmd. Deze wand is dubbel- of enkelzijdig uit te voeren.

Download de product data sheet Download het technisch informatieblad Download het onderhoudsschema
Downloads
Copyright 2023 © SRBA Group