Cleanroom Vloeren

Voor het leveren en plaatsen van kunststof cleanroom vloeren werkt SRBA Controlled Environments samen met PP4C partner Bolidt Kunststoftoepassing B.V. Een Nederlandse onderneming, wereldwijd opererend en inmiddels meer dan 50 jaren actief in de ontwikkeling, productie en applicatie van kunststof vloersystemen.

Cleanroom Vloeren

Voor het leveren en plaatsen van kunststof cleanroom vloeren werkt Brecon samen met PP4C partner Bolidt Kunststoftoepassing B.V. Een Nederlandse onderneming, wereldwijd opererend en inmiddels meer dan 50 jaren actief in de ontwikkeling, productie en applicatie van kunststof vloersystemen. Voor laboratoria en cleanrooms heeft Bolidt een brede range van inzetbare producten. De uiteindelijke keuze van een vloerafwerking wordt grotendeels bepaald door het programma van eisen.

Indien een vinyl product aan de rol of als tegels gevraagd is, werken wij graag samen met het internationale concern Gerflor, o.a. bekend door haar Mipolam vloerprogramma.

Indien in een cleanroom een verhoogde vloer geplaatst dient te worden biedt SRBA een breed spectrum aan mogelijkheden. Wij werken o.a. samen met het gerenommeerde bedrijf PBS.

De Mobile CleanAir Unit is een verplaatsbare werkruimte met een binnenruimte waar door luchtbehandeling met behulp van Filter Fan Units, voorzien van HEPA filters, een locale cleanroom conditie gecreëerd wordt. De unit is leverbaar in open en gesloten uitvoering. Indien noodzakelijk kan de luchtstroom gekoeld worden door geïntegreerde koelunits.

Bij een open uitvoering wordt de lucht uit de omgeving via het plafondsysteem, waarin de FFU’s geplaatst zijn, gefilterd en middels een down flow luchtstroom de ruimte ingebracht. De gekozen wandpanelen zorgen voor de noodzakelijke stroming van de lucht naar de vloer om via de open ruimte aan de onderzijde weer in de omgeving te kunnen verdwijnen. Een open Mobile CleanAir Unit recirculeert de lucht uit de gehele omgeving waarbinnen de unit geplaatst is. Indien gewenst kan de unit voorzien worden van wielen waardoor de unit eenvoudig verplaatsbaar is.

Een gesloten systeem komt dan in aanmerking als de filtering van de omgevingslucht te kostbaar wordt en er gebruikt gemaakt moet worden van de reeds gefilterde retourlucht. De unit is volledig gesloten d.m.v. wandpanelen en een deur, de lucht wordt via roosters in het binnen plafond geretourneerd naar de plenumbak, welke aan de bovenzijde volledig is afgesloten. Op grond van deze opbouw wordt de lucht en binnen de unit gecirculeerd en gefilterd. Een extra FFU in de dakconstructie draagt zorg voor overdruk en noodzakelijke verversing van de lucht.

De Mobile CleanAir Unit is opgebouwd van prefab onderdelen, gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het plafondsysteem is net als de wandafwerking modulair opgebouwd en van een uitstekend reinigbare, duurzame kwaliteit. De wanddelen kunnen in diverse uitvoeringen geleverd worden, al of niet geheel of gedeeltelijk transparant. De deur kan varieren van een eenvoudige vleugeldeur tot een elektrisch aangedreven schuifdeur. Het spreekt voor zich dat het mogelijk is de unit aan de binnenzijde te voorzien van een leidinggoot met diverse aansluitingen (elektra, data, gassen etc.). De hoogte van de unit kan varieren tot een maximum hoogte van 3500 mm.

Copyright 2023 © SRBA Group