Binnenkijken bij de afbouw van de iconische Y-towers in Amsterdam

Wat komt er kijken bij de afbouw van een grootschalig, prestigieus nieuwbouw project? Directeur Chayenne Muller biedt samen met hoofdaannemer Andrea Trionfi een blik op de bouwplaats van de Y-towers in Amsterdam. De Y-towers vormen een project waar we als SRBA Group zeer trots op zijn en waar veel van onze collega’s bij betrokken zijn. De gelijktijdige werkzaamheden aan de hoteltoren en woontoren vragen om een strakke planning en goede supply chain, zodat de werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Kijk mee met onze werkzaamheden in de film!

Het is één van de meest spectaculaire, grootschalige bouwprojecten in Amsterdam: de Y-towers. Aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord worden sinds 2017 twee torens gerealiseerd: een hoteltoren van 114 meter hoog en een woontoren van 110 meter hoog. In de hoteltoren komt het grootste hotel van de Benelux, met onder andere congresfaciliteiten, restaurants, een daktuin en een zwembad met welness. SRBA Group is in dit project partner van de Italiaanse aannemer Rizziani de Eccher verantwoordelijk voor de gehele afbouw.

“Wij zijn verantwoordelijk voor alle metal stud wanden, metal stud plafonds, systeemplafonds, schilderwerken, smeerwerken en behangwerken in beide torens. Dit is een groot en iconisch project, waarin snelheid doorslaggevend is voor succes. Daarom zijn we continue gefocust op zoveel mogelijk meters maken.” – Chayenne Muller, Directeur SRBA Group

Snelheid en efficiëntie cruciaal in afbouw Y-towers

De snelheid in dit project wordt niet alleen continue bewaakt door de verantwoordelijke mensen binnen SRBA Group, ook transport, de supply chain en SRBA Modules spelen hierin een cruciale rol. Het transport en de supply chain zijn zo gestroomlijnd dat materialen efficiënt worden aangeleverd, waardoor monteurs van SRBA Group snel kunnen werken, maar ook alle andere bouwpartijen continue door kunnen werken. Over de rol van SRBA Modules zegt Chayenne:

“De plint van dit gebouw is zeer bijzonder. We hebben hier te maken met heel veel verschillende akoestische plafonds, waaronder 8000 meter akoestisch spuitwerkplafond. Onze bindmoduleur van SRBA Construction heeft de plint perfect uitgewerkt en onze collega’s van SRBA Modules hebben prefab koven gefabriceerd, genummerd en naar de bouw gebracht. Met deze prefab modules winnen we veel tijd, omdat elke monteur ze kan monteren.”

Samenwerking met Rizziani de Eccher in Y-towers project

Voor de Italiaanse aannemer Rizziani de Eccher zijn de Y-towers het eerste project in Nederland en dus ook een eerste kennismaking met SRBA Group. De samenwerking bevalt goed volgens hoofdaannemer Andrea Trionfi:

“De tekeningen en informatie die we van SRBA Group ontvangen zijn altijd correct en heel precies, daarnaast is de supply chain snel en verloopt de communicatie met zowel de mensen op de bouwplaats als op kantoor snel en soepel.”

SRBA Group: ruimtes voor de wereld van morgen

Het Y-towers project is bij uitstek een project dat past bij SRBA Group, waar we in verschillende divisies elke dag bezig zijn met ruimtes voor de wereld van morgen zoals dit soort iconische hotel- en woontorens. Ben je benieuwd naar onze ervaringen en werkzaamheden in de Y-towers of andere projecten? We gaan met je in gesprek over deze en andere projecten.

Copyright 2023 © SRBA Group